Det är vackert att servera desserten i glas, så att man ser de olika skikten och färgerna.
Ingredienser
300 g ansad rabarber
1 dl socker
½ dl vatten
4-6 sockerkaksskivor
Ca 2 dl vaniljyoghurt
Citronlag
1 dl vatten
3/4 dl socker
1 tsk rivet citronskal
2-3 msk pressad citron
Instruktioner
- Skiva rabarbern tunt och sjud den med 1 dl socker och ½ dl vatten till en kompott. Låt kallna.
- Citronlag: Koka upp vatten med socker och låt koka utan lock till en simmig sockerlag. Smaksätt med skal och saft av citron. Låt kallna.
- Riv sockerkaksskivorna i mindre bitar och lägg litet sockerkaka i botten på varje portionsglas. Droppa över kall citronsockerlag. Varva sockerkaksbitar med rabarberkompott och iskall vaniljyoghurt. Droppa citronsockerlag på varje lager med sockerkaksbitar. Ställ kallt en stund före servering.
Kommentarer (0)