Rädissoppa

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Det är sällan någon kan gissa vad de äter för soppa.

Ingredienser

  • 600 g rädisor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad bladselleri
  • 4 dl hackad purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 limefrukter
  • Ev 2 msk maizenamjöl
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 2 dl creme fraiche
  • 8 knaperstekta baconskivor
  • 1 dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    Skölj och putsa rädisorna. Fräs hackad vitlök, selleri och purjo i smöret utan att det tar färg. Tillsätt buljongen och koka 10-15 minuter. Råriv rädisorna och tillsätt. I med grädden och koka 5 minuter. Mixa och tillsätt limesaften, salt och peppar. Red ev med maizenamjölet utrört i lite vatten. Ge soppan ett snabbt uppkok tills den tjocknar. Garnera vid servering med en klick creme fraiche toppad med smulad bacon och gräslök.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben