Räk-cheesecake

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Dekorera med ägg, räkor, dill eller lite vad du tycker passar fint. Blev väldigt uppskattad vid midsommar, till och med barnen gillade den. Naturligtvis kan man servera den på vilken buffé som helst. Precis innan servering dekorera den med vad ni gillar, smidigt att förbereda dagen innan.

Ingredienser

  • 250 g Kavring (eller annat mörkare bröd)
  • 100 g smält smör
  • Fyllning till räktårta
  • 5 gelatinblad
  • 400 g Philadelphiaost
  • 3 dl crème fraiche, 34 %
  • 1 rödlök finhackad
  • 80 g röd kaviar/stenbitsrom
  • 500 g räkor med skal
  • 2-3 msk finhackad färsk dill
  • 1-2 msk nypressad citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter (cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop crème fraiche och Philadelphiaost. Finhacka löken (en halv om det är en större lök) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i crème fraiche-smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt och peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag, svag värme tills allt har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills det är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben