Räk-rompaté

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en given succé som förrätt/bufférätt.

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor
  • 1 ask djupfryst dill
  • 1 rödlök
  • 200 g röd stenbitsrom
  • 2 dl créme fraiche
  • 2-3 msk majonnäs
  • Saften av 1/2 citron
  • 8 blad gelatin
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Instruktioner

    1. Mixa räkor och lök.
    2. Blanda i alla övriga ingredienser utom vin och gelatin. Smält gelatinet i vinet på svag värme. Blanda i det.
    3. Häll smeten i oljad avlång brödform.
    4. Låt patén stelna i kylskåp ca 6 timmar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben