Räkäggröra i brödkrustader
En utmärkt förrätt till påskmiddan.
Ingredienser
8 skivor vitt formbröd (större storlek på skivorna)
Matolja
Äggröra
6 ägg
2 msk smör
½ dl kaffegrädde
Salt
Vitpeppar
3 hg räkor med skal
½ dl hackad dill
Instruktioner
- Skär av kanterna på brödskivorna och kavla ut varje skiva till en platta. Pensla med matolja på båda sidorna och tryck försiktigt ner skivorna i små metall- eller porslinsformar.
Ställ in i 175 grader i 20 minuter eller tills bröden blir bruna i kanterna.
- Skala räkorna.
Vispa samman ägg, grädde,salt och peppar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Häll i äggsmeten och rör samman allt med en träspade mot botten tills det blir en krämig äggröra. Rör i räkor och dill. Häll upp i krustaderna och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)