Räkäggröra i brödkrustader

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

En utmärkt förrätt till påskmiddan.

Ingredienser

  • 8 skivor vitt formbröd (större storlek på skivorna)
  • Matolja
  • Äggröra
  • 6 ägg
  • 2 msk smör
  • ½ dl kaffegrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 hg räkor med skal
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skär av kanterna på brödskivorna och kavla ut varje skiva till en platta. Pensla med matolja på båda sidorna och tryck försiktigt ner skivorna i små metall- eller porslinsformar. Ställ in i 175 grader i 20 minuter eller tills bröden blir bruna i kanterna.
    2. Skala räkorna. Vispa samman ägg, grädde,salt och peppar. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Häll i äggsmeten och rör samman allt med en träspade mot botten tills det blir en krämig äggröra. Rör i räkor och dill. Häll upp i krustaderna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben