Räkcappuccino

Serverar: 4 portioner

Mycket god soppa som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 300 g räkor med skal
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 1/2 dl mellanmjölk
  • 1 tsk dillfrö
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Hacka dem i små bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt hummerfond, vatten, vin, grädde och cayennepeppar. Låt koka ihop ca 5 min. Rör ner räkorna. Koka upp mjölken och vispa med elvisp till skum. Häll upp soppan i små koppar. Lägg skummet på soppan och strö på dillfrö. Serveras med bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben