Räkfrittata

Serverar: 4 portioner

Utmärkt som kvällsmat men även som en försenad frukost. Potatis och zucchini ger en fräsch smakkombination.

Ingredienser

  • 250 g färska eller frysta räkor med skal
  • 1-2 stora fasta potatisar
  • 1 zucchini
  • Salt
  • 1 röd lök
  • 1 kvist timjan
  • 2 msk olivolja
  • Vitpeppar
  • 6 ägg
  • 50 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Skölj, skala och tärna potatisen. Skölj, ansa och tärna zucchinin. Skala räkorna.
    2. Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll potatisen i ca 2 minuter. Lägg zucchinin och låt den koka med i 1 minut. Låt det rinna av.
    3. Skala löken och hacka den fint. Skölj timjankvisten och dra av bladen från kvisten. Hacka potatisen och zucchini fint.
    4. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs upp löken tillsammans med timjan. Tillsätt potatis, zucchini och räkor och låt fräsa i 1 minut. Krydda med salt och peppar.
    5. Rör ihop äggen och den rivna osten med en gaffel. Häll blandningen över grönsakerna och räkorna i stekpannan. Sätt ner värmen och låt omeletten stekna i ca 5 minuter.
    6. Lägg en tallrik ovanpå stekpannan. Vänd upp och ner på stekpannan så att omeletten hamnar på tallriken. Häll tillbaka omeletten i pannan så att den steks på andra sidan i 3 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben