Räkkrans med ris, curry och mango chutney

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

En höjdare, kanske till midsommar när man är många. Man kan göra den dagen innan och garnera strax innan servering. Servera med en god sås och grönsallad.

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris
  • 800 g oskalade räkor
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk curry eller mer efter smak
  • 2 msk mango chutney
  • 1 dl finhackad dill
  • Till garnering
  • sallad, tomat, gurka och dill
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt riset kallna. Skala räkorna och dela i mindre bitar, spar några till garneringen. Rör samman gräddfil med kryddor, mango chutney och hackad dill. Rör ner först räkorna, därefter riset och blanda om ordentligt.
    2. Klä en rund hålform, ca 1 1/2 l, med plastfolie. Packa i röran och tryck till ordentligt. Låt stå kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
    3. Stjälp upp kransen på ett fat och garnera med sallad, tomat, räkor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben