Räkmoussetårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Funkar bra som förrätt eller varför inte på en buffe

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 50 g smält smör
  • 4 st gelantinblad
  • 200 g räkor
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 knippe hackad dill
  • 1 rödlök finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 50 g rom av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Smula kavringen i en matberedare och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut kavringen i en springform. 2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 3. Grovhacka räkorna och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. 4. Smält gelatinet på svag värme och blanda ner det under kraftig vispning i smeten. 5. Häll blandningen på kavringsbotten och ställ kallt 2-3 timmar. 6. Skär tårtan i bitar och garnera med lite rom.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben