Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Uppfann denna kombination för att slippa göra speciell meny till barnen vid en bjudning. Rätten blev väldigt uppskattad av både barn och vuxna.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen tvärs över så det blir 2 pluppar. Ställ plupparna med snitt ytan neråt i en smord form ca 20x30 centimeter. Koka upp vattnet och lös buljongtärning i det. Häll buljongen över potatisen och krydda med salt och citronpeppar på plupparna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter medan ni gör filén färdig för ugnen. Putsa filén och skär ett djupt snitt på längden men inte helt igenom. Krydda filén runt om och i snittet med salt och citronpeppar. Fyll snittet med räkost, och linda filén tätt med bacon. Öka ugnsvärmen till 225 grader och lägg filén på potatisplupparna. Stek i ca 30-35 minuter till baconen ser bruna och knapriga ut. Stäng av ugnen och linda in filén i alu-folie medan ni gör såsen. Lyft över potatisplupparna på ett uppläggningsfat och ställ in på eftervärmen. Häll skyn i en kastrull och häll på grädden. Koka upp några minuter och smaka av om det behövs mer kryddning. Red av såsen med maizenaredning. Skär filén i lagom tjocka skivor och servera.