Räkpiroger

En god förrätt

Ingredienser

  • Smördeg
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • Fyllning
  • 150 g skalade räkor
  • 1 knippa dill som hackas
  • Salt
  • Peppar
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    Fräs margarin och mjöl, rör i grädden och låt koka några minuter. Smaka av med dill och kryddor. Rör ner räkorna. Kavla ut smördegen och ta ut rundlar, ca 10 cm i omkrets. Lägg lite fyllning på varje, vik över halva degen och tryck till kanten med en gaffel. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 15 minuter. Servera dom heta.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    24
    5

    Kommentarer (1)

    eva23 7 februari 2015

    Förstår inte riktigt, hur mycket margarin, mjöl och grädde ska kokas innan dill, kryddor och räkor rörs ned?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben