Räkstubbe

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Festlig sommarmat

Ingredienser

  • 4 landgångsbröd
  • 50 g ostcrème eller smakrik mjukost, t.ex. grevé
  • 50 g crabfish
  • 50 g tonfisk
  • 250 g majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • 250 g skalade räkor
  • 1 msk chilisås
  • 1 kokt ägg
  • dill
  • purjolök
  • gurka
  • tomater
  • citron
  • Instruktioner

    1. crabfishröra: Mixa och blanda crabfish med majonnäs och gräddfil.
    2. tonfiskröra: 50 g tonfisk blandas med 50 g majonnäs, 1 msk chilisås och 2 cm strimlad purjolök.
    3. skagennröra: 100 g skalade räkor mixas och blandas med 150 g majonnäs och hackad dill.
    4. Bred smör på bröden. Täck första lagret med ostcrème. Täck nästa lager med crabfishröra, nästa med tonfiskröra, och avsluta med skagenröran som ska täcka hela "stubben".
    5. garnering: Täck sidorna med skivad gurka. Lägg på klyftor av kokt ägg och 150 gr skalade räkor. Garnera med tomatklyftor, skivad gurka, citron och färsk dill.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben