Räktortillas

Serverar: 4 portioner

Den jalapenokryddade marinaden gör dessa ost- och räkfyllda tortillas till en spännande och smakrik skaldjursrätt.

Ingredienser

  • 300 - 400 g skalade jätteräkor eller vanliga räkor
  • 4 tortillas ( 20 cm i diameter)
  • 1 dl riven stark ost
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • Marinad
  • 1 dl salsa
  • 1 msk olja
  • 1 japapeno chilifrukt ( 2 msk hackad)
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Hetta upp grillen eller ugnens grill. Hacka jalapenofrukten.
    2. Blanda marinaden genom att röra ihop salsa, olja, jalapeno och citronsaft väl i en skål. Tillsätt räkorna och se till så att de täcks av marinaden. Täck över och ställ i kylen i en timma.
    3. Ta upp räkorna ur marinaden och lägg dem på ett galler. Grilla räkorna 10 cm från värmen i 3 minuter. Portionera ut räkorna tillsammans med 1 msk av marinaden på ena halvan av tortillan och strö över ost och koriander. Vik över andra halvan av tortillan.
    4. Lägg de fyllda tortillabröden på en plåt eller ett galler och grilla i ca 2 minuter. Vänd dem en gång. Grilla tills de är gyllene och osten har smält. Servera genast tillsammans med en grönsallad.
    5. Genväg: Om vanliga räkor används är det mest praktiskt att fräsa dem i en stekpanna på medelvärme i ca 3 minuter tillsammans med marinaden. Detta fungerar även med jätteräkor. Värm tortillabröd i ugnen. Följ sedan receptet enligt ovan.

    Kommentarer (1)

    Icca 16 december 2009

    Hej! Jättegott var det! Som tips; vi lämnade bort koriandern, och fyllde enchilladan med lite tomat och paprika till, det blev verkligen bra så!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben