D.v.s. räk- lax och broccolipaj. Min mans favorit. Gör den bara när jag orkar höra honom säga: Mmmm, efter varje tugga
Ingredienser
Pajskal
3 dl vetemjöl
150 g kylskåpskallt smör eller margarin
1-2 msk iskallt vatten
2 krm salt
Fyllning
400 g laxfilé
500 g oskalade räkor
Ca 150 g broccoli
1 schalottenlök
150g riven lagrad ost
3 ägg
2 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
½ citron
Olivolja
Instruktioner
- Börja med pajskalet:
Blanda snabbt vetemjöl och salt med matfettet. Tillsätt det iskalla vattnet.
Tryck ut degen i en pajform (ej porslin, då blir den degig) och ställ in formen i kylskåpet 1 timme.
Lägg laxen på ett fat och häll lite olivolja och saften från citronen över, peppra, låt stå och dra.
- Sätt ugnen till 200 grader och nagga degen med en gaffel så du slipper luftbubblor och förgrädda skalet i mitten av ugnen 10-12 minuter.
- Skala räkor och lök. Hacka löken fint. Skär laxen i mindre bitar.
Stek löken i olja och lägg ner laxen, salta. När laxen fått fin färg lägg i broccoli. Blanda samman.
- Vispa samman ägg och mjölk.
Lägg i lax och broccoliblandningen i skalet, häll äggblandningen över. Stö över räkorna och osten.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med en god sallad eller riven morot.
Kommentarer (1)
Hej, Denna ska göras till helgen, tack för flera fina recept :) /Puuffen