Serverar: 4-5 portioner
Enligt personen som lämnat ifrån sig receptet, lagades rätten av hennes mor som föddes 1877. Troligtvis lärde hon sig i sin tur maträtten från sin mor. Båda var bosatta i Högsrum.
Riv potatisen på rivjärn. 1/3 rives med fördel lite grövre. Skär fläsket i små tärningar och gör likadant med löken. Blanda därefter samtliga ingredienser till en jämn smet. Grädda i smord långpanna i ugnen i 175 grader. Efter ungefär 1 ½ timme när ragglafsan fått fin brun färg sänker man värmen till 125 grader. Låt stå ytterligare ca 30 minuter. Blir det något över kan man värma det under lock i ca 100 grader.
Det låter som våra rårakor med stekt fläsk. Enda skilnaden är att vi steker fläsket för sig.
Rätten kallas också för råriven pannkaka. Precis som ordet lafsa påminner om lufsa finns det stora likheter mellan dessa rätter. Enligt personen som lämnat ifrån sig receptet, lagades rätten av hennes mor som föddes 1877. Troligtvis lärde hon sig i sin tur maträtten från sin mor. Båda var bosatta i Högsrum.