Det här receptet hade min stora son med sig hem en dag, det var jättegott och jag har gjort det några gånger efter det.
Smaka och njut
Ingredienser
250 g bacon
Smet till 8 raggmunkar
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk farinsocker eller honung
5 dl mjölk
1 ägg
8 medelstora potatisar
Smör
Lingonsalsa
2 dl frysta eller färska lingon
1 dl socker
1/2 dl vatten
1 tsk sweet chilisås
ugn 250 grader 6-7 min
Instruktioner
- Skär baconskivorna i 1-2 cm stora bitar
Stek baconet på medelhög värme tills det blivit knaprigt. Lägg på hushållspapper så att fettet får rinna av.
Mät upp mjöl,salt och farinsocker eller honung till raggmunkarna i en bunke. Tillsärr cirka hälften av mjölken och vispa klimpfri. Vispa ner resten av mjölken och till sist ägget..
- Skala potatisen och riv den fint. Blanda genast ner den i smeten så att det inte mörknar.
- Sätt på ugnen 250 grader.
Grädda smeten som tunna pannkakor i stekpanna. Lägg en klick smör i pannan för varje gräddning.
- Blanda ingrediensen till lingonsalsan med mxer till slät sås. Lägg ut lite bacon mitt på pannkakakan och toppa med en klick salsa. Rulla ihop och lägg i ugnfast form. Värm raggmunkarna ( pannkakorna) i ugnen ca 6-7 MIN.
Kommentarer (0)