Rågmjölskringlor

Väldigt goda kringlor som kan ätas med smör och ost eller bara som de är. Om man vill kan man byta ut gräddfilen mot filmjölk.

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl socker
  • 150 g smält margarin
  • 1 ½ msk hjorthornssalt
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • Rågsikt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Tag sedan i rågsikt så du får en lagom kladdig deg. Tag upp degen på bakbordet och baka ut till lagom stora kringlor.
    2. Gräddas i 225 grader tills kringlorna fått fin färg.

    Kommentarer (1)

    cykelida 6 november 2009

    Blev bra och goda kringlor. Precis ett sånt recept jag letat efter. Jag gjorde dem på filmjölk och det blev också jättebra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben