Rågrussinbullar

Serverar: 12 portioner

Mumsiga och lättbakade - rekommenderar dubbel sats!

Ingredienser

  • 35 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor
  • 50 g färsk jäst
  • 1 dl russin
  • 8 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor. Värm vätskan till fingerljummet, max 37º. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225º. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Kommentarer (2)

    Annrh 9 november 2012

    Tänkte själv lägga upp detta recept, men det behöver jag ju inte nu. Ett av mina favoritbröd. Älskar bröd med russin!

    elsklingen 3 december 2012

    Lailas frallor ju :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben