Snabbgjort bröd till söndagsfrukosten. Det är inget socker i degen.
Ingredienser
3 dl fint rågmjöl
1 1/4 tsk bikarbonat eller 2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g kylskåpskallt margarin
2 dl naturell lättyoghurt
1/4 dl vetemjöl till utbakningen
Instruktioner
- Ugn: 250°
- Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa.
- Tillsätt yoghurten och rör om så att ingredienserna blandar sig.
- Skrapa ned degen på mjölat bord och dela den.
- Forma två runda bullar och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla ut bullarna så att de blir ca 15 cm i diameter vardera och skåra korsvis med en mjölad kniv.
- Nagga kakorna med gaffel och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 12 minuter. Låt sconesen svalna något innan de serveras.
Kommentarer (0)