Rågscones

Serverar: 2 portioner

Snabbgjort bröd till söndagsfrukosten. Det är inget socker i degen.

Ingredienser

  • 3 dl fint rågmjöl
  • 1 1/4 tsk bikarbonat eller 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g kylskåpskallt margarin
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 1/4 dl vetemjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250°
    2. Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa.
    3. Tillsätt yoghurten och rör om så att ingredienserna blandar sig.
    4. Skrapa ned degen på mjölat bord och dela den.
    5. Forma två runda bullar och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla ut bullarna så att de blir ca 15 cm i diameter vardera och skåra korsvis med en mjölad kniv.
    6. Nagga kakorna med gaffel och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 12 minuter. Låt sconesen svalna något innan de serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben