Rågsiktsfrallor

Serverar: 28 portioner

Perfekta morgonfrallor.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 50 g (1 pkt) jäst
  • 1-2 tsk salt
  • 6 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till fingervarmt (37 grader). Lös upp jästen med lite av degspadet. Tillsätt sedan resten av degspadet, salt, rågsikt och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig och tillsätt resten av vetemjölet. Spara dock lite till utbakningen. Låt jäsa under bakduk minst 30 minuter.
    2. Arbeta degen i bunken och ta sedan upp den på mjölad arbetsbänk. Forma degen till en längd och dela i bra portionsstorlekar.
    3. Vänd varje fralla i lite mjöl och lägg sedan på plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda ca 10 minuter i 250 grader. Låt svalna på galler under bakduk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben