Rågtekakor

Serverar: 20 portioner

Mammas goda!

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl ljus brödsirap
  • 2 msk brödkryddor (1 msk anis + 1 msk fänkål)
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • Linfrö, valfritt
  • ca 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, häll i mjälken och låt bli 37 grader. Häll degspadet över jästen som smulats i assistent. Se till att jästen löser upp sig.
    2. Tillsätt övriga ingredienser, men spara en del av vetemjölet. Arbeta degen väl. Den ska släppa kanterna. Jäs under bakduk till dubbel storlek, ca 35 min.
    3. Baka ut till ca 20 tekakor. Nagga. Låt jäsa ca 30 min till. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben