Rallarfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smidigt och enkelt och har blivit en stor favorit bland vuxna och barn i vår familj!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 burk krossade tomater ca 400 g
  • 2 tsk salt
  • 2 kryddmått vitpeppar
  • 1-1½ tsk chilipulver
  • 2 pkt bacon
  • 1 burk via böner i tomatsås ca 450 gram
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen i lite matfett i en stekpanna. Skala och hacka löken. Tillsätt den och låt dem brynas tillsammans med färsen. Skölj och ansa purjolöken. Skär den i strimlor. Tillsätt purjolöksstrimlorna samt tomaterna med sitt spad. Krydda med salt peppar och chilipulver, låt grytan puttra ca 10-12 min .
    2. Fräs under tiden baconskivorna i torr, het stekpanna Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Tillsätt de vita bönorna till grytan och låt alltsammans bli ordentligt genomvarmt. Lägg sist i bacon bitarna.
    3. Gott att äta till: Bröd och sallad

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben