Smidigt och enkelt och har blivit en stor favorit bland vuxna och barn i vår familj!
Ingredienser
500 g blandfärs
1 msk smör eller margarin
1 gul lök
1 purjolök
1 burk krossade tomater ca 400 g
2 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
1-1½ tsk chilipulver
2 pkt bacon
1 burk via böner i tomatsås ca 450 gram
Instruktioner
- Bryn köttfärsen i lite matfett i en stekpanna. Skala och hacka löken. Tillsätt den och låt dem brynas tillsammans med färsen.
Skölj och ansa purjolöken. Skär den i strimlor.
Tillsätt purjolöksstrimlorna samt tomaterna med sitt spad. Krydda med salt peppar och chilipulver, låt grytan puttra ca 10-12 min .
- Fräs under tiden baconskivorna i torr, het stekpanna Tag upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Tillsätt de vita bönorna till grytan
och låt alltsammans bli ordentligt genomvarmt. Lägg sist i bacon bitarna.
- Gott att äta till: Bröd och sallad
Kommentarer (0)