Rallarkakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 2 timmar

Goda rallarkakor utan surdeg.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl 37 gradigt vatten
  • 25 g rumsvarmt margarin
  • 2 tsk salt
  • 1 msk stött kummin
  • 4 dl Kungsörnens fullkorn av råg
  • Ca 1 liter mörkt lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda ut jästen i det 37-gradiga vattnet.
    2. Klicka i det rumsvarma margarinet. Tillsätt saltet och kummin. Tillsätt slutligen de bägge mjölsorterna men spara ca 2 dl till utbakningen.
    3. Låt jäsa ca 1 timme.
    4. Knåda degen smidig på bakbordet.
    5. Kavla ut degen till en lång tunn platta ca 1/2 cm tjock.
    6. Tag sedan ut med ett runt mått som är ca 12 cm i diameter 15 kakor.
    7. Lägg på bakplåtsklädda eller smorda plåtar att jäsa 30 minuter.
    8. Grädda 225 grader varm ugn ca 15-20 minuter.
    9. Dela kakorna mitt itu genom att först skära eller klippa dem runt kanten och sedan försiktigt dela dem.
    10. Lägg sedan kakornapå varandra att kallna så de håller sig platta.
    11. .

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben