Läckra vegetariska burgare med nudelbröd.
2013 uppfann Keizo Shimamoto Ramenburgaren i New York och folk blev som tokiga. Nu är den ett självklart inslag i den New Yorkiska foodtruck-cuisinen. Här är en vegetarisk version av denna burgare.
Ingredienser
300 g vetenudlar
2 msk maizena
1 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
4 vegoburgare, t ex Anamma, Astrid & Aporna eller annan favorit
1 vårlök
½ salladskålshuvud
1 dl BBQ-sås
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
- Rör ut maizenan i mjölken och vänd ner nudlarna. Hetta upp olja i en stekpanna. Fördela nudlarna i åtta runda plattor och stek dem gyllenbruna på båda sidorna. Låt svalna på galler.
- Stek vegoburgarna. Hacka vårlöken och salladskålen fint. Använd nu nudlarna som "bröd" och fyll med vegoburgare, vårlök, salladskål och BBQ-sås. Servera!
Kommentarer (0)