Ramenburgare

Serverar: 4 portioner

Läckra vegetariska burgare med nudelbröd. 2013 uppfann Keizo Shimamoto Ramenburgaren i New York och folk blev som tokiga. Nu är den ett självklart inslag i den New Yorkiska foodtruck-cuisinen. Här är en vegetarisk version av denna burgare.

Ingredienser

  • 300 g vetenudlar
  • 2 msk maizena
  • 1 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 4 vegoburgare, t ex Anamma, Astrid & Aporna eller annan favorit
  • 1 vårlök
  • ½ salladskålshuvud
  • 1 dl BBQ-sås
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten.
    2. Rör ut maizenan i mjölken och vänd ner nudlarna. Hetta upp olja i en stekpanna. Fördela nudlarna i åtta runda plattor och stek dem gyllenbruna på båda sidorna. Låt svalna på galler.
    3. Stek vegoburgarna. Hacka vårlöken och salladskålen fint. Använd nu nudlarna som "bröd" och fyll med vegoburgare, vårlök, salladskål och BBQ-sås. Servera!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben