Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt filmjölk och sirap.
Blanda väl. Lägg i väl smorda formar eller silikonformar.
Grädda nederst i ugn, 45 minuter 200 C
Kommentarer (2)
karcon11 augusti 2011
Hej
Har bakat den här jättegoda limpan många gånger, men mina solroskärnor blir gröna.
Jag gissar på någon kemisk reaktion av bikarbonaten.
Något tips för hur man ska slippa den här mögelliknande färgen?
KARIN
Saya7813 november 2011
Riktigt saftigt och gott bröd som håller sig saftigt länge, även efter att ha varit nedfryst. Med mörkt sirap blir brödet riktigt mörkt, inte som på bilden där ljus sirap måste ha använts. Ska baka med ljust nu och se vilket vi föredrar men mörkt var suveränt gott. Tack för receptet!
Hej Har bakat den här jättegoda limpan många gånger, men mina solroskärnor blir gröna. Jag gissar på någon kemisk reaktion av bikarbonaten. Något tips för hur man ska slippa den här mögelliknande färgen? KARIN
Riktigt saftigt och gott bröd som håller sig saftigt länge, även efter att ha varit nedfryst. Med mörkt sirap blir brödet riktigt mörkt, inte som på bilden där ljus sirap måste ha använts. Ska baka med ljust nu och se vilket vi föredrar men mörkt var suveränt gott. Tack för receptet!