Ramlösalimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Lättbakat och håller sig mjukt länge.

Ingredienser

  • 2 dl fint rågmjöl
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 2dl solroskärnor
  • 3 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 lit filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    Gör så här: Blanda alla torra ingredienser, tillsätt filmjölk och sirap. Blanda väl. Lägg i väl smorda formar eller silikonformar. Grädda nederst i ugn, 45 minuter 200 C

    Kommentarer (2)

    karcon 11 augusti 2011

    Hej Har bakat den här jättegoda limpan många gånger, men mina solroskärnor blir gröna. Jag gissar på någon kemisk reaktion av bikarbonaten. Något tips för hur man ska slippa den här mögelliknande färgen? KARIN

    Saya78 13 november 2011

    Riktigt saftigt och gott bröd som håller sig saftigt länge, även efter att ha varit nedfryst. Med mörkt sirap blir brödet riktigt mörkt, inte som på bilden där ljus sirap måste ha använts. Ska baka med ljust nu och se vilket vi föredrar men mörkt var suveränt gott. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben