Rårisgröt

Serverar: 4 portioner

En god och smakrik gröt. Riset ska blötläggas och gröten tar en stund att koka, men det kräver bara lite planering. En gröt som är väldigt nyttig och står sig länge på.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 2 ½ dl råris
  • 1 liter vatten till blötläggning
  • Dag 2
  • 8 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 kanelstänger
  • 5-6 dl sojadryck
  • Instruktioner

    1. Lägg riset i en bunke och häll på vatten. Låt svälla i ca 10 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet.
    2. Koka riset med salt, vaniljsocker, kanelstänger i nytt vatten i ca 30 minuter eller tills grynen är mjuka. Tillsätt sojadrycken och låt gröten svälla på svag värme i ca 30 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben