Raskarpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Enkel fuskpaj, men så god.

Ingredienser

  • 5-7 ägg
  • 400 g rökt skinka
  • ½ -1 purjolök
  • Formfranska , mängd = ska täcka formen
  • 3 dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • Citronpeppar
  • Ca 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka och skala och hacka äggen och lägg i en ugnsfast form.
    2. Strimla purolöken och skär skinkan i tärningar som läggs över äggen. Skär formfranskan i tärningar och lägg på så att det täcker.
    3. Vispa grädden och blanda i majonnäsen och smaksätt med citronpeppar. Strö över riven ost.
    4. Grädda i ca 20 min i 225 grader.
    5. Sallad är mycket gott till.
    6. Tips, om man gillar räkor så är det jättegott att lägga i räkor samt lite kaviar i grädden innan man gräddar "pajen"

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben