Ratatouillepaj

Serverar: 4 portioner

Denna paj görs som en smulpaj- grönsaksröran i botten och pajdeg i smulor ovanpå. Servera som den är eller till sommarens grillning.

Ingredienser

  • Pajsmuldeg
  • 60 g vetemjöl, ca 1 dl
  • 60 g grahamsmjöl, ca 1 dl
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini, ca 400 g
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk franska örtkryddor
  • 200 g fetaost
  • 10 oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala löken och skär den och zucchinin i bitar. Färs olivolja i några minuter. Häll på tomatkross, tillsätt buljongtärning och kryddor. Låt koka under lock i 10 minuter.
    3. Blanda ihop vetemjöl och grahamsmjöl och skär smöret i tärningar. Nyp ihop det med mjölet till en smulig deg.
    4. Häll grönsaksröran i en pajform och smula fetaosten över. Fördela oliverna över osten och smula till sist över degen.
    5. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben