Rensadel

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jag serverade kokt mandelpotatis till samt Hjortronparfait á la Cattelin till dessert.

Ingredienser

  • 1 kg korthuggen rensadel
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • 10 torkade enbär
  • 2 skivor stekfläsk, rimmat eller färskt
  • Sås
  • 3 dl sky eller tärningsbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk vinbärs eller rönngelé
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • ½ tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 °. Putsa sadeln och skär bort hinnorna. Krydda med salt o peppar och lägg grovt stötta enbär på ovansidan. Täck med fläskskivorna och stek i ugn ca 1 1/4 timme. Sätt stektermometern i den ena av filéerna från kort sidan. När den visar 77 ° är köttet färdigt.
    2. Såsen: vispa ner vetemjölet i skyn eller buljongen och späd med grädden. Smaksätt med kryddorna och rör sist ner gelén. Nu sista gången jag gjorde denna rätt så hade jag potatismos till och det var också jättegott

    Kommentarer (1)

    dolores 2 januari 2012

    Gott Gott. Härlig nyårsrätt med hasselbakspotatis och så "snodde" jag en viltsås efter ett Råddjurssadel recept här i Mat-klubben.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben