Renskavs-teriyaki med fröris
Ge den färdiga teriyakisåsen en extra kick med lite riven ingefära.
Riset får en nötig smak av rostade fröer.
511 kalorier per portion
Ingredienser
2 dl vildrismix eller vanligt ris
4 msk solrosfrön och/eller sesamfrön
1 liten purjolök
2 paket renskav, à 240 g
1 msk olja
1 msk färskriven ingefära
1 dl teriyakisås
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Japansk råkostsallad
2 morötter
3 rödbetor
10 cm rättika
2 msk japansk soja
2 msk socker
2 msk ättiksprit (12%) eller risvinäger
1 msk sesamolja
1 krm salt
1 krm malen svartpeppar
1 krm chiliflakes
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Rosta fröerna gyllenbruna i en torr stekpanna med ständig omrörning.
Skölj och skiva purjolöken tunt.
- Stek skaven i oljan tills all vätska har kokat in, tillsätt purjolöken.
Krydda med ingefära, teriyakisås, salt och peppar.
- Skala rotsakerna till råkostsalladen, strimla eller riv dem.
Blanda soja, socker, ättikssprit och olja till en dressing.
Häll den över rotsakerna. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
- Blanda 2/3 av fröna i riset. Garnera skaven med resten.
Servera med japansk råkostsallad.
Kommentarer (0)