Renskavs-teriyaki med fröris

Serverar: 4 portioner

Ge den färdiga teriyakisåsen en extra kick med lite riven ingefära. Riset får en nötig smak av rostade fröer. 511 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 dl vildrismix eller vanligt ris
  • 4 msk solrosfrön och/eller sesamfrön
  • 1 liten purjolök
  • 2 paket renskav, à 240 g
  • 1 msk olja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Japansk råkostsallad
  • 2 morötter
  • 3 rödbetor
  • 10 cm rättika
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk socker
  • 2 msk ättiksprit (12%) eller risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta fröerna gyllenbruna i en torr stekpanna med ständig omrörning. Skölj och skiva purjolöken tunt.
    2. Stek skaven i oljan tills all vätska har kokat in, tillsätt purjolöken. Krydda med ingefära, teriyakisås, salt och peppar.
    3. Skala rotsakerna till råkostsalladen, strimla eller riv dem. Blanda soja, socker, ättikssprit och olja till en dressing. Häll den över rotsakerna. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
    4. Blanda 2/3 av fröna i riset. Garnera skaven med resten. Servera med japansk råkostsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben