Renskavskalops

Serverar: 4 portioner

Det är inte varje dag jag äter renskav - när du gör det - prova då renskavskalopsen - en upplevelse!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 500 g renskav, ca 2 pkt djupfryst
  • 1½ msk Norrmejerier Smör
  • 3 msk mjöl
  • 4,5 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 1½ tsk salt
  • 8 hela kryddpepparkorn
  • Dekoration
  • Timjan, färsk
  • Instruktioner

    1. Hacka löken, skala moroten och dela den i mindre bitar.
    2. Fräs renskav och hackad lök i smör i en stekpanna, lägg över i tjockbottnad gryta.
    3. Pudra över mjölet, rör om, lägg i morotsbitarna, häll på vattnet och kryddorna.
    4. Koka på medelvärme under lock minst 30 minuter gärna upp till 1½ timme om du har tid. Kalopsen blir bara godare av att koka länge.
    5. Dekorera med timjan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben