Renstekstårta

Perfekt förrätt eller bufférätt. Renköttet kan bytas ut mot rökt nötrulle.

Ingredienser

  • 200 g strimlat rökt renkött
  • 200 g mörk kavring
  • 75 g smält smör
  • 3 gelatinblad
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 3 dl Arla Ko gräddfil
  • 1 dl grovhackade rädisor
  • 2 krm salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Mixa brödet och blanda med smöret.
    2. Platta ut det i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme.
    4. Blanda kvarg, gräddfil, kött, rädisor, salt och peppar. Rör ner gelatinet.
    5. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl minst 3 tim. Strö över persilja vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben