Perfekt förrätt eller bufférätt. Renköttet kan bytas ut mot rökt nötrulle.
Ingredienser
200 g strimlat rökt renkött
200 g mörk kavring
75 g smält smör
3 gelatinblad
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
3 dl Arla Ko gräddfil
1 dl grovhackade rädisor
2 krm salt
½ tsk svartpeppar
1 dl hackad persilja
Instruktioner
- Mixa brödet och blanda med smöret.
- Platta ut det i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme.
- Blanda kvarg, gräddfil, kött, rädisor, salt och peppar.
Rör ner gelatinet.
- Häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl minst 3 tim.
Strö över persilja vid servering.
Kommentarer (0)