Revbensspjällsgryta

Serverar: 4 portioner

Det här är en riktigt god gryta med revbensspjäll. Sereveras gör den bäst med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 1 st stor gul lök
  • 1.5 1.5 dl torkade katrinplommon
  • 1 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Maizena
  • Vatten
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Gurksallad
  • 1 st gurka
  • 4 msk varmt vatten
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk ättiksprit
  • Instruktioner

    1. Värm upp en gjutjärnsgryta/stor kastrull.
    2. Bryn revbensspjällen i 1 msk smör tills de får lite färg.
    3. Skala och klyfta löken. Tillsätt den, katrinplommon, lagerblad, pepparkorn och 2 tsk salt.
    4. Häll på vatten så att det täcker. Låt sjuda under lock i ca 1 timme eller tills köttet släpper från benen.
    5. Red av med grädde och maizena utrört i lite vatten.
    6. Gurksallad:
    7. Skala och hyvla gurkan tunt. Värm vattnet i en kastrull och tillsätt socker och ättiksprit. Häll lagen över gurkan och låt svalna.
    8. Servera revbensspjällen med gurksallad, kokt potatis, en knäckemacka och en immande kall pilsner.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    nettans 1 oktober 2008

    Har du provat denna gryta? LÅter jättegott. Såg det på TV4.

    Disen 8 september 2009

    Hejsan! Har nu ätit din goda gryta med en immande kall pilsner till. Mycket lättgjord och smakrik gryta. Gott med katrinplommonen som satte lite sötma i det hela. Full pott!!! Tack för receptet. Kram Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben