Ribollita

Serverar: 4 portioner

Det här receptet är en modern Ribollita som lyfter fram grönsakerna i soppan. Om du vill göra en tjock Ribollita, fördubbla koktiden och vänd ner tre skivor dagsgammalt vitt surdegsbröd i soppan tio minuter före servering.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stjälk blekselleri, skivad
  • 2 morötter, tärnade
  • Vitkål, nedskuren, efter smak
  • 4 msk Zeta olivolja
  • 100 g sidfläsk i bit
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • Salvia, några blad färsk
  • Timjan, några kvistar färsk
  • 380 g Zeta stora vita bönor ekologiska, sköljda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • Bröd, gott såklart
  • Olivolja att ringla över
  • Instruktioner

    1. Bryn lök, vitlök, selleri, morot och kål i olivolja med sidfläsket utan att det tar färg.
    2. Häll på vatten, buljongtärning, salvia och timjan och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills grönsakerna är klara.
    3. Lägg i bönor och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med bröd och ringla över lite olivolja över soppan.
    4. Tips: Om du vill göra en tjock Ribollita, fördubbla koktiden och vänd ner tre skivor dagsgammalt vitt surdegsbröd i soppan 10 minuter före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben