Ricekrisptårta

Serverar: 10 portioner

Mycket söt o god efterrättstårta

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl Rice Krispes
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt. Blanda i socker och Rice Krispes.
    2. Häll ut smeten på smörat bakplåtspapper. Grädda botten längst ner i ugnen 125 grader i 1 timme.
    3. Kräm: Sjud äggulorna, sockret, mjölet och grädden på svag värme och rör hela tiden. När krämen har blivit tjock, ta av pannan från plattan och tillsätt smöret och vaniljsockret.
    4. Dela botten, lägg kräm mellan bottnarna och dekorera med grädde och eventuellt bär. Det är en smaksak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben