Seg och härligt kladdig är denna kladdkaka som är gjorda på Riesenkolor. Något mildare i smaken.
Ingredienser
200 g Riesenkolor
200 g smör
4 ägg
2 dl farinsocker
2 ½ vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smör, till formen
Ströbröd, till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär riesenkolorna i mindre bitar.
Smält smöret. Smält kolorna i det varma smöret. Rör om i emellanåt så de smälter.
- Rör ihop ägg och socker.
Blanda vetemjölet med bakpulvret.
Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
- Häll i chokladsmeten. Grädda i 14 min.
- Servera kakan riktigt kall.
Låt den gärna stå i kylen över natten så hinner kolan i mitten stelna ordentligt innan.
- Servera med grädde.
Kommentarer (4)
Hade nog den inne i ugnen för länge, 12 min hade nog varit lagom i min ugn. Smaken var det inget fel på, men lite torr i mitt tycke...
Den var super god. En riktig kladdkaka där chokladen rann lite. Jag hade den inne i ugnen ca 16 min. Tack för receptet....
VÄLDIGT god..jag hade 1 dl råsocker 1 dl strö socker i istället för farinsockret. Lite överbliven mörkchoklad hamna nere i smeten också. Mild i smaken men grymt god. Jag baka den i 2st aluminium formar, i 14 min i varmluftsugn.
Den var lite som en vanlig chokladkaka, men jag ska prova att skippa bakpulvret nästa gång så kanske den blir kladdigare ^^ Annars god!