Risbakelse

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett festligt sätt att använda kvarblivet ris.

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 1 gul lök
  • 75g Västerbottenost
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200grader. Hacka och fräs löken i lite olja, den ska inte få färg. Rör ihop ris, lök, ost och ägg. Smaka av med salt, peppar och eventuellt nån krydda som tar upp smaken ifrån huvudrätten.
    2. Smörj en muffinsform med plats för sex muffins. Häll i lite vatten i dom resterande två muffinsformarna. Fyll fyra av formarna med risblandningen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Håll koll så bakelserna inte bränns men blir fasta.
    3. Stjälp upp bakelserna på en tallrik. Serveras som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben