Riscripstårta

Mycket god och enkel att göra

Ingredienser

  • Botten
  • 4 Äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl riscrisp
  • Kräm
  • 4 Äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 100 gr margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner socker och riscrisp.Bred ut alltsammans på ett smort bakplåtspapper på en vanlig plåt och grädda i 125 grader i mitten av ugnen ca 100 min.
    2. Kräm: Låt allt utom smöret sjuda till en tjock kräm i en kastrull,tag krämen från plattan och blanda ner smöret i klickar låt svalna.
    3. Dela kakan mitt itu och bred kräm på den ena delen,lägg den andra ovanpå.Bred 2-3 dl grädde överst och garnera med tex riven schoklad eller bär. Lycka till

    Kommentarer (1)

    UllaC 7 augusti 2011

    Mitt barnbarn gjorde denna marängtårtan i helgen, men med färgat strössel ovanpå. Den blev jättegod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben