Risgrynsbrulée

Serverar: 6 portioner

Knäckig god hybrid mellan risgrynsgröt och créme brulée.

Ingredienser

  • 4 dl färdig eller hemkokt risgrynsgröt
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 4 äggulor
  • ½ dl rörsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Koka upp och dra från värmen.
    3. Rör ihop äggulor och gröt i en bunke. Tillsätt vaniljgrädden och rör ihop. Ta upp vaniljstången.
    4. Fördela smeten i 6 ugnssäkra portionsformar á ca 1½ dl på en plåt. Ställ in mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills bruléen har stannat. Ta ut och låt svalna.
    5. Vid servering: Strö ett jämnt lager rörsocker över bruléerna. Bränn med gasolbrännare. Eller sätt ugnen på 250 grader grill. Ställ in bruléerna på ett ugnsgaller högst upp under grillelementet. Låt sockret smälta och få lite färg. Det tar 1-3 minuter, kolla noga så att de inte blir brända.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben