Risgrynspalt

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

I denna palt ska man använda torrsaltat fläsk för att få rätt smak. Det går ej att frysa denna palt. Det blir ca 30 paltar av detta.

Ingredienser

  • 4 dl rundkornigt ris
  • 8-10 dl vatten
  • Salt
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Salt
  • Vetemjöl
  • 7-8 hg torrsaltat fläsk
  • Instruktioner

    Hacka fläsket i små tärningar. Koka risgynet i lättsaltat vattnet ca 20 min. Blanda i mjölken och låt degen svalna något innan äggen tillsättes. Salta lite men tänk på att fläsket är salt. Tillsätt mjöl till en fast deg som går bra att forma. Gör som köttbullar av fläsket. Gör ungefär tennisbollsstora klickar av degen och som fylles med fläsket och kokas i lättsaltat vatten i 1 timme. Ätes med smör.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben