Riskola
Serverar:
30 portioner
Tid:
10 minuter
Gott julgodis!
Ingredienser
100 gram smör
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 msk kakao
3 msk kärnvetemjöl
3 dl puffat rostat ris
Instruktioner
1. Blanda alla ingredienserna utom riset i en kastrull.
2. Låt det koka upp under omrörning, koka sedan på svag värme 3 minuter. Rör hela tiden!
3. Blanda snabbt i riset och häll upp kolamassan på bakplåtspapper eller oljat smörpapper.
4. Bred ut till en kaka och låt den stå kallt.
5. Bryt eller skär kakan i bitar.
Kommentarer (1)
3mm-aa
17 december 2009
Älskar verkligen riskola! så underbart gott.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Älskar verkligen riskola! så underbart gott.