Riskola

Serverar: 30 portioner

Tid: 10 minuter

Gott julgodis!

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 3 msk kärnvetemjöl
  • 3 dl puffat rostat ris
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda alla ingredienserna utom riset i en kastrull.
    2. 2. Låt det koka upp under omrörning, koka sedan på svag värme 3 minuter. Rör hela tiden!
    3. 3. Blanda snabbt i riset och häll upp kolamassan på bakplåtspapper eller oljat smörpapper.
    4. 4. Bred ut till en kaka och låt den stå kallt.
    5. 5. Bryt eller skär kakan i bitar.

    Kommentarer (1)

    3mm-aa 17 december 2009

    Älskar verkligen riskola! så underbart gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben