Riskrocketter

Serverar: 3-4 portioner

Förenklad variant på receptet "Savoury Rice Croquets" i Cassels vegetariska (1891) som jag gjorde idag. Kroketterna passar nog bra till smakrik men ej stark mat - libanesiskt, t ex, föreslog min sambo.

Ingredienser

  • 3 dl ris, t ex Jasminris
  • 1 lök
  • 1-2 tsk av sammanlagt av nedanstående kryddor
  • Timjan
  • Lagerblad
  • Mejram
  • Persilja
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Koka riset som vanligt, finhacka löken. Stek löken mjuk (men inte brun) i lite smör, lägg till kryddorna och persiljan efter smak och låt steka ihop 2-3 minuter och blanda med riset.
    2. Låt riset svalna och lägg till ett uppvispat ägg, salt o peppar efter smak, gör sedan valnötstora bollar av rismixen (det blir lättare med fuktiga händer).
    3. Häll ströbrödet i ett fat och rulla därefter risbollarna i det. Bryn risbollarna i stekpanna med relativt het olja till dess de får vacker färg runt om.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben