Förenklad variant på receptet "Savoury Rice Croquets" i Cassels vegetariska (1891) som jag gjorde idag. Kroketterna passar nog bra till smakrik men ej stark mat - libanesiskt, t ex, föreslog min sambo.
Ingredienser
3 dl ris, t ex Jasminris
1 lök
1-2 tsk av sammanlagt av nedanstående kryddor
Timjan
Lagerblad
Mejram
Persilja
1 ägg
Salt
Peppar
Ströbröd
Instruktioner
- Koka riset som vanligt, finhacka löken. Stek löken mjuk (men inte brun) i lite smör, lägg till kryddorna och persiljan efter smak och låt steka ihop 2-3 minuter och blanda med riset.
- Låt riset svalna och lägg till ett uppvispat ägg, salt o peppar efter smak, gör sedan valnötstora bollar av rismixen (det blir lättare med fuktiga händer).
- Häll ströbrödet i ett fat och rulla därefter risbollarna i det. Bryn risbollarna i stekpanna med relativt het olja till dess de får vacker färg runt om.
Kommentarer (0)