Risomelett

Serverar: 4 portioner

snabbt och gott

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk grädde eller vatten
  • 2 krm salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • smör eller margarin
  • ca 150 g korv gärna med vitlök eller köttrester
  • 1 dl buljong (tärning)
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • ca 3 dl ris
  • 4 små tomater
  • finklippt gräslök
  • Instruktioner

    skala och hacka löken och fräs den mjuk i lite fett i en kasrull skär korven eller köttet i tärningar och låt dem fräsa med löken blanda ner buljong cayennepeppar, ris, och tomater skurna i klyftor låt alltsammans bli varmt vispa samman ägg ,vätska, salt och pepparoch grädda smeten i stekpanna när den stelnat lägg på risblandningen och strö på gräslök servera omedelbart med sprödvärmt bröd och sallad

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben