Risotto på matvete med ruccola och parmeggiano/pecorino-ost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Passar bra till rödbetor, grillad sparris, gratinerad fänkål. Vinet kan ersättas med buljong

Ingredienser

  • ½ gul lök, finhackad
  • 400 g matvete durum, sköljt
  • 4 msk olivolja originale extra vergine
  • 2 dl vitt vin (torrt) - Valfritt, ger dock "nice extra touch", annars grönsaksbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka/påse färsk ruccola
  • 2 dl riven smakrik parmigiano (oftast lagrad 22 mån), alternativt pecorino ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och matvete i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Valfritt som sagt, häll på vitt vin (annars buljongen) och låt koka upp.
    2. Tillsätt vatten och låt koka tills nästan all vätska kokat in. Ta åt sidan, rör ner rucola och parmeggiano/pecorino ost (spar lite att strö ovanpå). Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Lägg på tallrik och garnera med lite ost, olivolja och peppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben