Rispastejer

Receptet är gammalt och jag har omarbetat det för att det ska passa moderna tider lite bättre. Rispastejer serverades förr till klar buljong.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 200 g margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 dl risgryn kokta i saltat vatten eller buljong
  • 4 ägg
  • 4 tsk vetemjöl
  • 4 ½ dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda hastigt ihop degen och låt den vila i kylen ungefär en timme. Vispa äggen lätt och tillsätt vetemjöl, mjölk, socker och salt. Blanda i riset.
    2. Kläd pastejformar med degen och fyll dem till knappt hälften med äggblandningen upp till drygt 3/4. Lägg ett kors av den överblivna degen ovanpå och grädda i 225 gr varm ugn tills de fått färg och äggblandningen stelnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben