Receptet är gammalt och jag har omarbetat det för att det ska passa moderna tider lite bättre. Rispastejer serverades förr till klar buljong.
Ingredienser
Pajdeg
200 g margarin
4 dl vetemjöl
4 msk kallt vatten
Fyllning
3 dl risgryn kokta i saltat vatten eller buljong
4 ägg
4 tsk vetemjöl
4 ½ dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
Instruktioner
- Blanda hastigt ihop degen och låt den vila i kylen ungefär en timme.
Vispa äggen lätt och tillsätt vetemjöl, mjölk, socker och salt. Blanda i riset.
- Kläd pastejformar med degen och fyll dem till knappt hälften med äggblandningen upp till drygt 3/4. Lägg ett kors av den överblivna degen ovanpå och grädda i 225 gr varm ugn tills de fått färg och äggblandningen stelnat.
Kommentarer (0)