Rocksemifreddo

Serverar: 12 portioner

En smarrig glasstårta som verkligen rockar!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl minimarshmallows
  • 1 färdig choklad- eller sockerkaksbotten (kan uteslutas)
  • Garnering
  • Lakritsgodis
  • Glassrån
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor i olika skålar. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden lätt i en egen skål. Vispa äggvitorna till en hård smet i en annan skål. Vänd ner vispad grädde i äggulesmeten. Rör ner minimarshmallows och till sist äggvitorna.
    2. Skär till bottnar, samma storlek som formarna: en stor form, 24-26 cm i diameter, med löstagbar botten eller två mindre, 15 cm i diameter. Vill du inte ha någon botten på tårtan så går det bra att hoppa över det momentet. Lägg bottnen i formen. Dekorera gärna kanterna i formen med lakritshjul innan smeten hälls i.
    3. Häll smeten i formen. Frys tårtan i minst 5 timmar eller över natten.
    4. Dekorera tårtan med lakritsgodis och glassrån vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben