Rodnande kassler med bergakungenssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Otroligt god kassler med sås som för håret att krolla sig. Mums!

Ingredienser

  • 750 g kassler
  • 2 gula lökar
  • 2 skivor god rökt skinka ca 1 cm tjocka
  • 1 1/4 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk dragon
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skiva kassler och lägg skivorna efter varandra i en ugnsform. Tärna skinkan och hacka löken, bryn detta utan att det tar färg. Koka vinet med grädden och krydda med smulad dragon och buljong. Fördela skinka och lök över kasslern. Häll såsen över kassler. Ugnsstek på 225º tills kasslern blivit varm. Servera med ris eller potatis med en god grönsallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (3)

    AnetteChristine 5 mars 2010

    En jättegod och enkel bjudrätt. Den kommer vi att göra igen.

    541002 7 mars 2010

    Mycket gott. Gillar inte kassler precies men detta kommer jag att göra om. tack för ett bra recept

    anila 27 april 2010

    Det här måste prövas :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben