Röd sammetstårta

Helt juvlig!

Ingredienser

  • Botten
  • 5 dl mjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk röd hushållsfärg eller mera
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 3,5 dl socker
  • 120 g osaltat smör, rumstemperatur
  • 2 stora ägg
  • 1 dl olja
  • Frosting
  • 2 paket philadelphiaost
  • 120 g osaltat smör, rumstemperatur
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 5 dl florsocker
  • Färska bär t.ex. jordgubbar, hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa två formar (24 cm diameter) och lägg åt sidan.
    2. Sila mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål flera gånger (får botten att bli luftigare och saftigare). Blanda gräddfil, hushållsfärg, vinäger, olja och vanilj i en liten skål.
    3. Vispa socker och smör i en stor skål tills de blandats väl. Tillsätt ett ägg i taget (vänta till ena blandats i väl innan andra tillsätts). Ha i hälften utav de torra ingredienserna och sedan hälfen utav gräddfilsblandningen, och så likadant igen.
    4. Fördela smeten jämt i de 2 formarna och in i ugnen i ca 30 min, tills tandpetaren som du stuckit i mitten kommer ut ren. Låt svalna.
    5. Frosting: Vispa ihop philadelphiaost och smör i en skål, tillsätt vanilj och sist florsockret. Vispa tills det blir slät.
    6. Skär botten i hälften och bred ut frosting, toppa med lite bär. Lägg på andra halvan utav botten och bred över resten utav frostingen och toppa med resten utav bären.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben