Röda basilikabullar

Serverar: 12 portioner

Till många italienska rätter är basilikan oumbärlig. Dessa bullar har fått sin vackra röda färg av tomatpuré och den goda smaken från basilika.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 2½ dl vatten
  • 1 knippa färsk basilika
  • ½ dl matolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
    2. Hacka den färska basilikan fint. Tillsätt resten av vattnet, basilika, olja, tomatpuré, farin, salt och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
    3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt cirka 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
    4. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig med resterande mjöl.
    5. Dela degen i 12 bitar. Forma varje degbit till en rund, slät bulle. Smörj en muffinspanna lätt. Lägg bullarna i pannans fördjupningar.
    6. Låt bullarna jäsa övertäckta på en rumsvarm och dragfri plats cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben