Rödbetspuckar/biffar med basilika

Serverar: 20 portioner

Läckert lilaröda puckar med tydlig rödbetssmak.

Ingredienser

  • 450 g rödbetor
  • ½ medelstor rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1 msk fryst hackad basilika
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn. Skala och riv lök och vitlök. Blanda rödbetor, lök och vitlök. Tillsätt havregryn, ägg och basilika. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda smeten väl och låt vila i minst 30 minuter.
    2. Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer. Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 2-3 minuter per sida, tills de fått fin färg.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben